Referencer fra undervisning

“Susan Ahrensbach er en yderst kompetent og vidende sexolog. Med sit fokus på seksualitet og kærlighed i alderdommen giver hun oplæg, formidler stemninger og viden, samt svarer på spørgsmål på en dejlig klar og ligefrem måde. Et meget relevant tema at vide noget om for alle der har professionelle plejeopgaver hos ældre mennesker. Susans formidling understøtter præcis nogle af de vigtigste grundregler på dette område, nemlig professionalisme og empati.”
Afdelingschef Peter Wright Jørgensen, SOSU Fyn

 

På SOPU skolen i København underviste jeg i løbet af  2012 4 SOSU-hold i Ældres Kærlighedsliv, og alle holdene udfyldte samme evalueringsskema. De blev bl.a. spurgt: “Så relevant vurderer jeg oplægget, på en skala fra 1 (slet ikke relevant) til 5 (meget relevant)”. 93% af de studerende satte kryds i 4 eller 5, og vurderede således, at oplægget var meget relevant.

På SOSU Fyn vurderede over halvdelen af eleverne oplægget til 5, og 84% satte kryds i 4 eller 5 på en skala fra 1-5.

 

Udtalelser fra eleverne:

“Godt at få øget opmærksomhed på ældres seksualitet. Du udstråler kompetence og integritet.”

“Super foredrag. Understøtter min opfattelse af, at ældres seksualitet skal anerkendes!”

“Godt fremlagt, og har ændret mit syn på ældre og samleje.”

“God og fyldestgørende undervisning. Hvad jeg har lært? Alt. Jeg vidste ingenting om sex og ældre før. Har lært en masse. Du er en god underviser.”

“Undervisning ældres seksualitet burde være på skemaet alle steder. Er VIRKELIG glad for at vide det her. Tror det kan spare mig for mange pinlige situationer, som jeg ikke ville vide hvordan jeg skulle håndtere.”

“Jeg har fået bedre forståelse for, at seksualitet kan betyde meget, også for ældre mennesker. At alle har en forskellig seksualitet. Vigtigt at lære det. Du var god til at forklare og til at fastholde os til at lytte og deltage.”

“Jeg har bl.a. lært hvad reglerne er for at hjælpe de ældre med deres behov og ønsker. Det hele var relevant for os og jobbet. Rigtig god undervisning.”

 

Undervisning ældres seksualitet