Kræft og sex?

Smitter kræft nogensinde ved sex? Måske det lyder som et dumt spørgsmål, men siden min mand på 65 har fået konstateret kræft, så har jeg tænkt på om hans udløsning kunne indeholde kræftceller, som kan overføres til mig? Skulle vi måske begynde at bruge kondom? Håber at du vil svare på mit spørgsmål om kræft og sex.

Kh den bekymrede

 

Kære bekymrede,

Det er slet ikke et dumt spørgsmål. Rigtig mange er bange for, om kræft kan smitte og tør ikke spørge, så godt at du spørger!! Heldigvis er det sådan, at man ikke kan blive smittet med kræft ved at have samleje med en kræftramt partner, for kræftceller kan ikke overleve i et andet menneskes krop. Så det behøver du ikke være bange for.

Hvis din mand får kemoterapi, så bliver det ofte anbefalet at man bruger kondom i de første dage efter kemobehandlingen, hvor kroppen udskiller affaldsstoffer. I alle andre perioder kan I have sex uden kondom.

Hvis du har andre spørgsmål til kræft og sex, så er du velkommen til at skrive igen. Jeg kan også anbefale Kræftens Bekæmpelses udmærkede folder “Kræft og seksualitet”, som indeholder god, saglig information om kræft og sex. Du kan downloade den gratis her: Folder Kræft og seksualitet

Jeg håber at mit svar beroliger dig, så I kan nyde sex uden at du bliver bekymret for dit helbred. Rigtig god bedring til din mand.

De bedste hilsener,

Susan

 

 

Kræft og sex

 

 

Gratis guide: Undgå de 3 største faldgruber for seksualiteten i alderen

JA TAK, send mig den gratis guide "De 3 største faldgruber for seksualiteten i alderen - og hvordan du undgår dem" og tilmeld dig samtidig nyhedsbrev med nyheder og inspiration.

No comments yet.

Skriv et svar