Glidecreme?

Min læge har anbefalet min mand og jeg at bruge glidecreme under sex, men jeg er i tvivl om hvad jeg skal bruge? Jeg fik ikke spurgt nærmere ind til det hos lægen. Er der noget du kan anbefale?

Hilsen A

 

Svar:

Kære A,

Der findes forskellige typer glidecreme, og det er forskelligt hvad man foretrækker, så I kan prøve jer frem og se hvad der virker bedst for jer. Hvis ikke du kan lide at købe det på apoteket, så kan det købes online i mange webshops, og også på apotekets egen webbutik.

Overordnet findes der tre typer:

- Vandbaseret glidecreme, som er vandopløselig. Den kan absorberes af huden og skal derfor eventuelt påføres jævnligt. Kan føles lidt klistret. Det er den type glidecreme man oftest får på apoteket, hvis man bare spørger efter glidecreme. Kaldes også nogle gange eksplorationscreme, som er det der bruges til gynækologiske undersøgelser.

- Silikonebaseret glidecreme, som jeg møder mange, som er glade for. I nogle produktmærker kaldes det Bodyglide. Mange synes at den silikonebaserede glider bedre end den vandbaserede, og da den ikke absorberes af huden er den drøj i brug og glider ofte længere. Kan også bruges til at massere med. Skal som hovedregel ikke bruges med sexlegetøj lavet af silikone, så i de tilfælde I bruger det er det ikke denne type I skal bruge.

- Oliebaseret glidecreme eller almindelig mandelolie, som man også kan bruge til massage på hele kroppen. Hvis I bruger kondom skal I dog ikke bruge olie, da syren i olien gør at kondomet kan gå i stykker. Nogle kvinders slimhinder reagerer med irritation på olie, men det er meget individuelt. Jeg har også mødt kvinder som er meget glade for olie, og synes det har en god indvirkning på slimhinderne.

God fornøjelse med at finde det som passer bedst til jeres behov.

 

De bedste hilsener,

Susan Ahrensbach

 

Gratis guide: Undgå de 3 største faldgruber for seksualiteten i alderen

JA TAK, send mig den gratis guide "De 3 største faldgruber for seksualiteten i alderen - og hvordan du undgår dem" og tilmeld dig samtidig nyhedsbrev med nyheder og inspiration.

No comments yet.

Skriv et svar